Mercedes slingert ‘oude’ W09 weer aan

Eerder deze week maakte Mercedes al bekend dat ze gaan testen met een Formule 1 auto ter voorbereiding op de start op 5 juli in Oostenrijk. Nu is het dan zover, de W09 is ‘alive’. 

De reglementen beschrijven dat je niet mag testen met een Formule 1 auto die recenter is dan 2 seizoenen zonder dat de rest dat ook mag. Met andere woorden, iedereen test op hetzelfde moment, of test helemaal niet met de auto waarmee ze zich mengen in de strijd om het kampioenschap. Nu heeft Mercedes daar wat slims voor bedacht door een ‘oude’ bolide van stal te halen om haar coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas weer wat meters te geven op het circuit. Vandaag hebben ze de W09 van stal gehaald en haar voor het eerst aangestoken. Luister hieronder hoe dat klinkt.

 

Foto: Peter Vogel

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email