F1 annuleert nu ook races in Baku, Singapore en Japan

De Formule 1 heeft eerder deze week bekend gemaakt dat er maar liefst drie Grands Prix van de 2020-kalender zullen verdwijnen. Het wordt vanwege het coronavirus niet meer mogelijk om de Grands Prix van Azerbeidzjan, Singapore en Japan te laten starten.

De Grand Prix van Azerbeidzjan, jaarlijks gehouden op het stratencircuit van Baku, stond al langer onder druk. Nadat hij uitgesteld werd, was duidelijk dat het organiseren later in het jaar lastig wordt. Op logistiek gebied is het opbouwen van een stratencircuit namelijk niet haalbaar om dat in een kort tijdsbestek te doen. Ook bij de Grand Prix van Singapore is dit het probleem. Het opbouwen van de avondrace moet lang van tevoren georganiseerd worden en bovendien heeft Singapore aangegeven een race zonder publiek niet te zien zitten. Deze twee argumenten waren genoeg reden om het evenement definitief af te gelasten.

Ten slotte gaat er ook een streep door de Grand Prix van Japan. De wedstrijd, die gehouden zou worden op Suzuka, wordt gezien als een van de meest uitdagende races van het jaar. Het wegvallen van de Japanse Grand Prix zal dus onder de coureurs ook als een zwaar gemis gezien worden.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email