Bottas fitter dan ooit: “Extra break is goed voor me geweest”

Valtteri Bottas gaat aan zijn achtste Formule 1-seizoen beginnen. De Mercedes-coureur uit Nastola laat weten dat de extra break goed voor hem is geweest en dat hij nog nooit zo fit is geweest als nu.

“Een paar weken geleden heb ik een fitnesstest, die ik normaal een of twee keer per jaar doe, gedaan en daaruit bleek dat ik fitter ben dan ooit”, vertelt Bottas op de website van de sport. “Ik heb echt het gevoel dat de extra break goed is geweest voor mij.”

“Ik voel me op dit moment completer en fysiek piek ik, dus ik hoop dat ik dat om kan zetten in goede prestaties”, aldus de zevenvoudig grand prix-winnaar.

Over minder dan drie weken begint de Formule 1 met de eerste race in Oostenrijk en Valtteri Bottas heeft zijn zinnen gezet op zijn eerste wereldtitel. Maar de coureur uit Nastola weet dat het korte seizoen voor uitdagingen kan zorgen, want ieder foutje kan hard worden afgestraft.

“Elk foutje zal nog harder worden afgestraft dan normaal al het geval is. Het zal belangrijker dan ooit zijn om consistent te zijn. Ik voel me zelfverzekerd en klaar. Ik zal vol voor de wereldtitel gaan, laat daar geen twijfel over bestaan”, aldus Bottas.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email