De Formule 1 wil twee races organiseren in China

De Formule 1-leiding wil dit seizoen nog twee Formule 1-races in Shanghai houden. Dat is als het ligt aan de sportbaas van de Chinese stad, aldus persbureau AFP. Er is nog echter nog geen definitief besluit genomen of er dit jaar in China alsnog geracet kan worden.

De Chinese Grand Prix, die oorspronkelijk voor april op de kalender stond, werd eerder dit jaar uitgesteld vanwege het coronavirus (Covid-19). Nu hoopt de Formule 1-leiding en de organisator van de Chinese Grand Prix later dit jaar als nog de Chinese Grand Prix te laten plaatsvinden. Er wordt zelfs gemikt op een double-header op Shanghai International.

Op de vraag of er dit seizoen twee grands prix in Shanghai verreden worden, antwoordde directeur van het sportbureau van de stad, Xu Bin tegenover Shanghai’s Peoples Radio: “Dat is wat het Formule 1-management heeft voorgesteld. Iedereen weet dat de Formule 1 officieel een herziene kalender heeft gepubliceerd, maar er staat geen Aziatische race op. We zijn nog steeds in gesprek met de Formule 1 om te bekijken of het mogelijk is om twee races te organiseren in Shanghai, maar er is nog geen definitieve beslissing genomen”, voegde Xu Bin toe. “En natuurlijk moeten we zien hoe we het coronavirus onder controle houden.”

De afgelopen dagen lijkt Covid-19 toch weer meer grip te krijgen op de samenleving in China. Het aantal infecties nam zondag toe met 47 geregistreerde nieuwe besmettingen.

Door: Ries Boogert – oprichter Motorsportz, in samenwerking met Pitbox GP

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email