Nieuwe Formule 1 ‘Insights’ voor de fans

De Formule 1 komt binnenkort met enkele nieuwe realtime tv-graphics die de Formule 1-fans thuis meer informatie geven. De nieuwe informatie word aangeboden in samenwerking met Amazon Web Services (AWS) waar ze dit vorig jaar ook al deden onder de melding ‘F1 Insights’.

In totaal worden er, volgens Autosport.com,  zes nieuwe realtime informatie visuals geïntroduceerd. Deze moeten de fans nog meer inzicht geven over de onderlinge prestaties van de auto’s en coureurs.

De nieuwe visuals worden stapgewijs geintroduceerd waarbij er gedurende het seizoen steeds meer bijkomen. Eentje die we over twee weken als zullen gaan zien is die van de  ‘Car Performance Score’. Deze visual is gebaseerd op enkele gegevens van de sterke punten van de auto, zoals: vermogen, grip, downforce en luchtweerstand. Er worden vier statistieken aangeboden: bochten op lage snelheid, bochten op hoge snelheid, rechte lijn snelheid en hoe de car-handling is.

Vanaf het tweede GP-weekend op Silverstone Circuit wordt ‘Ultimate Driver Speed ​​Comparison’ geïntroduceerd.  Hierbij worden de prestatie indicatoren vanaf 1983 vergeleken met de prestaties van de huidige Formule 1 coureurs. Vanaf de Spa GP in België wordt de informatie met een High-Speed ​​/ Low-Speed ​​Corner Performance onderdeel uitgebreid. Dit laat zien hoe goed coureurs snelle bochten (boven 175 km/u) en de langzamere bochten (onder 175 km/u) aanpakken.

In de tweede seizoenshelft worden er nog drie andere onderdelen uitgerold: voor Driver Skills Rating, voor Car/Team Development en Overall Season Performance en tot slot eentje voor Qualification en Race Pace Prediction.

Rob Smedley, hoofdengineer van de Formule 1 is bijzonder blij met de uitbreidingen van F1 Insights, zoals de informatie genoemd wordt. “Met de nieuwe informatie brengen we de fans dichter bij het circuit dan ooit tevoren en worden voorheen onvertelde verhalen en inzichten van achter de pitmuur ontsloten“, aldus Smedley tegenover Autosport.com.

Zie ook de website van AWS voor wat meer achtergrond informatie en inzicht.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email