Fernando Alonso (ESP)  is seen at Toyota Gazoo Racing Dakar team unveiling during the World Rally Championship Spain in Salou, Spain on October 24, 2019 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // AP-21YNNRYP91W11 // Usage for editorial use only //
Fernando Alonso (ESP) is seen at Toyota Gazoo Racing Dakar team unveiling during the World Rally Championship Spain in Salou, Spain on October 24, 2019 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // AP-21YNNRYP91W11 // Usage for editorial use only //

Fernando Alonso als The Comeback Kid

Vandaag is de officieel bekend geworden dat Fernando Alonso na twee jaar afwezigheid vanaf 2021 zijn rentree zal maken in de Formule 1, bij Renault. Hij zal daar de plaats innemen van Daniel Ricciardo die in 2021 zal rijden voor McLaren.

Het hing al enige tijd in de lucht, de comeback van Alonso. Naast Sebastian Vettel en Nico Hulkenberg werd hij genoemd voor het stoeltje in 2021. Het wordt de derde keer dat Alonso aantreedt bij het team van Renault F1. In 2005 en 2006 boekte hij zijn grootste successen, door twee keer wereldkampioen te worden in de Formule 1. Na een  uitstapje bij McLaren reed  hij in 2008 en 2009 opnieuw voor Renault, alvorens naar Ferrari over te stappen.

Over zijn rentree verklaart Alonso alsvolgt: “Renault is mijn familie. Mijn twee wereldtitels zijn mijn mooiste herinneringen aan de Formule 1. Maar ik kijk nu vooruit. Ik ben trots dat ik mag terugkeren. Renault heeft zich afgelopen winter sterk verbeterd. Het team heeft weer de middelen om op het podium te komen, net als ik.”

Alonso wordt later deze maand 39 jaar en is daarmee, na Kimi Räikkönen, een van de ouderen op de grid. Renault spreekt over seizoenen dus wellicht zal hij ook na zijn 40e nog in de koningklasse actief zijn.  Hij zal gezien zijn nieuwe verbintenis dus als 41-jarige nog in de Formule 1 rijden.  De 32-voudig Grand Prix-winnaar hoopt dit jaar nog de Indy 500 te rijden. Buiten de Formule 1 won hij onder meer ook de 24 uur van Daytona en twee keer de 24 uur van Le Mans.

Foto: Red Bull Contentpool

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email