Haas F1
@Haas F1

Monteurs willen rust

Onlangs is er een artikel verschenen in de Engelse krant The Sun waarin wordt beschreven dat anonieme mechanics zich hebben gemeld bij het nieuwsmedium met klachten.

De monteurs vinden dat er in de Formule 1 met twee maten wordt gemeten. Tijdens de triple header die onlangs achter de rug is verreden waren de monteurs verplicht om in de zogenaamd Bubble te blijven. Dat betekent dat ze zich enkel tussen het hotel en het circuit mochten verplaatsen en verder met niemand anders in aanraking mochten komen. Dit was elke werkdag, die 16 uur duurde, hetzelfde. Tegelijkertijd zagen ze wel dat enkele coureurs en team directeuren tussentijds naar huis vertrokken om daar met familie te zijn en dat stootte ze tegen het verkeerde been.

Vraag is nu wat er gaat gebeuren. Is dit een issue wat de FOM op moet lossen of moeten de teams intern duidelijkere richtlijnen opstellen? Want het laatste wat je wil als team zijn monteurs met een burnout. En dat is waar het volgens de anonieme bronnen wel op afstevend. Gelukkig is er nu even rust voordat het Formule 1 circus afreist naar Engeland.

Foto: HaasF1. Dit is een impressie, geen bronnen wijzen uit dat Haas het beklag heeft gedaan.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email