Foto @Peter Vogel
Foto @Peter Vogel

Ferrari introduceert een nieuwe afdeling

Dat het al een tijdje niet lekker gaat met Ferrari is inmiddels bekend. Sinds de betichting van vals spel in Amerika vorig jaar hebben ze aan de motorische kant van het team grote problemen gekend en hierdoor achterstand opgelopen. Maar Binotto reageert met de introductie van een nieuwe afdeling, Performance Development!

Dat Binotto wat moest doen staat vast. Zijn hoofd ligt volgens meerdere persorganisaties al geruime tijd op het hakblok en het lijkt een kwestie van tijd te zijn dat ook hij aan de kant zal worden gezet voor een opvolger. Maar tot dat moment daar is richt Binotto zich op het herstructureren van de interne Ferrari organisatie, dit keer in het technische departement waar ze zich focussen op de ontwikkeling van de motor en het bijbehorende geleverde vermogen. In een persbericht van Ferrari wordt gessteld dat deze nieuwe inrichting “zorgt voor meer focus, simpliciteit en de leidinggevenden meer controle geeft om hun doelen bereiken.”

De nieuwe afdeling Performance Development zal worden geleid door Enrico Cardile die tot op heden de leiding had over het aerodynamische pakket van de Ferrari F1 bolide. Ferrari stelt ook dat er geen andere wijzigingen in de hiërarchie zullen worden doorgevoerd, voor nu.

Binotto verklaart als volgt: “Zoals we enkele dagen eerder al lieten doorschemeren, voeren we veranderingen door aan de technische kant van de organisatie, om zo het design en de ontwikkeling van vermogen in een stroomversnelling te brengen. Veranderingen waren nodig, maar tegelijkertijd bevestigen we ook het vertrouwen dat we hebben in onze technische talenten. We geloven dat Ferrari het beste personeel heeft, en we hoeven niet jaloers te zijn op onze concurrentie. We hebben echter wel veranderingen door moeten voeren om de lat hoger te leggen wat betreft de verantwoordelijkheden van de de departementshoofden.”

Het is al vaker gezegd, maar het is het waard om nog eens te herhalen: we leggen hier de fundering van een proces dat ons naar nieuw succes en een periode van overwinningen zal leiden. Het zal echter zijn tijd nodig hebben en soms zullen we tegenslagen te verduren krijgen, zoals momenteel het geval is. We moeten echter met kracht en doorzettingsvermogen reageren op deze tekortkomingen, om op die manier zo snel mogelijk weer terug aan de top van deze sport te komen. Dat is wat we allemaal willen en wat onze fans van ons verwachten“, aldus Binotto.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email