Foto @Pirelli
Foto @Pirelli

Een bandenles + de keuze voor Toscane en Sochi

Pirelli heeft de compounds bekend gemaakt die ze mee zullen geven aan de teams tijdens de Grand Prix van Toscane op het circuit van Mugello (11-13 september) alsook de race in Rusland op het circuit van Sochi (25-27 september).

Algemeen over de banden: Slechts drie soorten banden (zacht, medium en hard) worden elke race uitgereikt bij elke race in 2020, echter zijn deze weer onderverdeeld in C1 t/m C5: C1 is de hardste, C5 is de zachtste.

Elke coureur moet één set van de zachtste van de drie genomineerde compounds voor Q3 bewaren. Deze set wordt dan gebruikt voor degenen die zich kwalificeren in de top 10, maar de overgebleven coureurs behouden deze set voor de race.

Elke coureur moet één set P Zero White hard en P Zero Yellow medium beschikbaar hebben voor de Grand Prix en een daarvan moet worden gebruikt. Elke coureur heeft in totaal 13 sets beschikbaar voor het weekend. Bestuurders krijgen bij elk evenement dezelfde toewijzing van banden: twee sets hard, drie sets medium en acht sets soft.

Tuscany GP NOMINATIONS
MANDATORYSETS C1 C2 C3 C4 C5
Qualify1 SOFT
Race2 HARD MEDIUM
Russia GP NOMINATIONS
MANDATORYSETS C1 C2 C3 C4 C5
Qualify1 SOFT
Race2 HARD MEDIUM

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email