Circuit de Catalunya @Red Bull Contentpool
Circuit de Catalunya @Red Bull Contentpool

Grand van Spanje mogelijk afgelast

Het coronavirus houdt de hele wereld, waaronder de Formule 1, nog steeds stevig in zijn greep. Dat resulteert natuurlijk al wekenlang in races zonder publiek en de zogenaamde ‘bubble’ waar de teams in leven ten tijde van de double- en triple headers. Maar ondanks dat de kalender leek vastgesteld, wordt de GP van Spanje toch nog onzeker.

De fikse corona uitbraak in de streek Catalonië zorgt ervoor dat de Grand Prix van Spanje, verreden op het Circuit de Catalunya in Barcelona, op losse schroeven komt te staan. De race zou worden gehouden op 16 augustus maar de provincie heeft onlangs haar coronamaatregelen weer aangescherpt. Er is een verbod van meer dan 10 mensen bij elkaar en de quarantaineperiode van 15 dagen moet worden gehandhaafd. Ook zijn er culturele en sportactiviteiten stilgelegd.

De herinvoering van deze maatregelen heeft tot op heden nog niet geleidt tot een defintieve annulering van de Grand Prix. Een woordvoerder van het circuit verteld: “Alles gaat zoals gepland verder. We hebben geen last van de beperkingen. Alles wordt gecontroleerd aan de hand van protocollen van de F1, de FIA en het circuit, die zeer strikt zijn.”  Maar een situatie als in Melbourne wil men natuurlijk voorkomen dus mocht de uitbraak erger worden, zullen er vast maatregelen worden genomen.

De FOM en de FIA hebben wel naar buiten gebracht dat een derde race op het circuit van Silverstone géén optie is.

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email