Foto @McLaren F1 press
Foto @McLaren F1 press

Blog: Lando brengt ‘teamspirit’ terug naar de Formule 1

Lando Norris sleutelde na de Grand Prix in Hongarije mee aan zijn auto, wat een mooi beeld gaf. Nu is het door velen beschreven als een pose voor de pers maar een mooiere invalshoek is misschien wel dat we door dit soort acties meer ‘teamspirit’ te zien krijgen in de Formule 1. En dat is precies wat de sport nodig heeft, toch?

Dat Formule 1 een teamsport is, lijkt me wel duidelijk. Maar ook zijn er verschillen, kijk bijvoorbeeld maar naar de klachten die verschillende monteurs hebben geuit in The Sun waarin ze beschrijven dat er wordt gemeten met twee maten. Coureurs zouden teveel het ‘diva-syndroom’ vertonen, althans sommige van hen.

Met de komst van Lando Norris, maar ook Max Verstappen en vele anderen in de leeftijd tussen de 19-24 jaar zien we dat de jongens beschikken over een grote mate van technische kennis en daarnaast ook de behoefte aan een team om zich heen. De zogenaamde ‘einzelgängers’ zijn er ook, denk bijvoorbeeld aan Räikkönen, Vettel en misschien wel Hamilton. En geen waardeoordeel aan hun zijde, maar feit is wel dat we allemaal blij worden van zo’n Lando die lekker meesleuteld aan zijn auto om de monteurs ook te ontlasten.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email