@Pirelli
@Pirelli

Enerverende finish op Silverstone

Lewis Hamilton wint de grand prix van Silverstone op een bizarre manier. Daar waar de race al halverwege besloten leek, wisten Hamilton en Bottas er alsnog een spannende twist aan te geven.

Lewis Hamilton wist na een slechte start toch de leiding te behouden. Bottas volgde en Max reed in niemandsland tussen het middenveld en de beide Mercedessen in.

Vroeg in de race viel Magnussen uit na een crash met Albon. Hier kreeg Albon ook nog een tijdstraf voor. Niet veel later vliegt Kvyat hard van de baan. Een klapper die hem hoogstwaarschijnlijk flink wat spierpijn zal opleveren. Hierna bleef het relatief rustig in de race.

Echter werd de race bloedstollend spannend aan het einde. Een onverwachte lekke band bij Bottas zorgt ervoor dat deze hard terugvalt en een gedwongen pitstop moet maken. Hierop besloot ook Redbull de Nederlander binnen te halen. Dit om voor de snelste raceronde te gaan. Toch ontnam deze beslissing Verstappen de zege. Dit omdat, bij het ingaan van de laatste ronde, ook Hamilton een lekke band reed.

Hamilton weet Verstappen achter zich te houden en komt kruipend over de finish. Verstappen eindigt als tweede en zelfs LeClerc weet een podiumplaats te bemachtigen met een derde plek.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email