Circuit Imola @Red Bull Contentpool
Circuit Imola @Red Bull Contentpool

GP op Imola volgens ander schema

Gisteren is er bekend geworden dat de Grand Prix van Imola niet hetzelfde tijdschema zal hebben als de overige GP’s. Er wordt namelijk maar één vrije training gereden.

De Grand Prix met de officiële naam Emilia-Romagna zal enkel te zien zijn op de zaterdag en de zondag. De zaterdag zal een training van 90 minuten bevatten met een kwalificatie aansluitend die middag. Op zondag 1 november start de race om 13.10u. De reden voor de aanpassing van het aantal trainingsuren is volgens de organisatie gedaan om de teams gelegenheid te geven om de reis te maken vanaf de Algarve, Portugal. Een week eerder wordt hier een Grand Prix gereden.

 Formule 1 in 2006 voor het laatst Imola

Dat Italië een van de grootste tonelen wordt van de Koningsklasse van de autosport van dit jaar is duidelijk. Naast Imola worden er ook races verreden in Monza en Mugello, beide in september.

In 2006 werd voor het laatst een Formule 1-race georganiseerd op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari, de officiële naam van het circuit. De bekendheid van dit circuit zit hem bij veel mensen in de kennis over het ongeluk dat Ayrton Senna hier  had in 1994 tijdens de GP van San Marino. Hierbij kwam hij om het leven tot groot verdriet van Formule 1 fans wereldwijd.

De GP van Emilia-Romagna is de dertiende en momenteel laatste race op de kalender. De Formule 1 hoopt er nog enkele races aan toe te voegen om zo op vijftien tot achttien Grands Prix uit te komen. Vermoedelijk gaat het om races in het Midden-Oosten.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email