@ Peter Vogel
@ Peter Vogel

Forse boete en puntenaftrek voor Racing Point

Vrijdag heeft de FIA alsnog besloten dat Racing Point bestraft moet worden voor het kopiëren van de onderdelen van Mercedes. Dit levert het team een boete op van €400.000 en daarnaast moeten ze 15 WK punten inleveren.

Het gaat hierbij specifiek om het kopiëren van de brake ducts aan de achterkant van de auto. De Britse renstal wordt enkel bestraft voor het gebruik hiervan tijdens de tweede GP van Stiermarken in Oostenrijk. Voor de overige Grand Prix ontvangt Racing Point alleen een berisping.

Racing Point mag dit seizoen wel gewoon met de auto blijven rijden omdat het niet gaat om inbreuk van de technische regels, wel van de sportieve regels. Er zal dus geen diskwalificatie aan te pas komen.

Racing Point had 42 WK punten verzameld, wat goed was voor een vijfde plek in de strijd om de constructeurstitel. De 15 punten aftrek zorgt er echter voor dat ze terugzakken naar de zesde plaats, achter Renault.

Zowel Ferrari, als McLaren willen samen met Renault in beroep gaan tegen deze uitspraak van de FIA. Zij zijn van mening dat deze straf veel te mild is. Dit beroep is nog niet officieel ingediend.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email