@BWT Racing Point F1
@BWT Racing Point F1

Sergio Pérez opnieuw positief getest

Sergio Pérez is wederom positief getest op COVID-19. De coureur van Racing Point heeft dit opgelopen tijdens een bezoekje aan zijn moeder in Mexico. Echter word er nu gespeculeerd over de reden van zijn tripje naar de brandhaard van corona.

De hoeveelheid concentratie van COVID-19 is toegenomen in het bloed van Sergio Pérez. Mogelijk krijgt Nico Hülkenberg, zijn tijdelijke vervanger, dus nog meer races te rijden dit seizoen.

Pérez gaf aan dat zijn moeder in het ziekenhuis lag en dat dat de reden was van zijn bezoek aan Mexico. Hier word momenteel, door onder andere Jack Plooij, een vraagteken achter gezet.

Het contract van de coureur staat onder druk door onder andere Sebastian Vettel die recent weer op de markt is gekomen. Hierdoor zou de mogelijke reden van zijn bezoek aan Mexico anders liggen dan Pérez zelf zegt.

Jack Plooij denkt dat Pérez in werkelijkheid met Carlos Slim, een van zijn grote financierders, gesproken heeft over een mogelijke overstap naar Haas of Alfa Romeo. Daarnaast zou Pérez bij sponsoren geld opgehaald hebben.

Deze geruchten zijn voornamelijk ontstaan vanwege de clausule in het contract van Pérez. Deze clausule zorgt ervoor dat Racing Point in 2021 onder het contract met Pérez uit zou kunnen komen. Sergio zou dit alleen kunnen voorkomen door op tijd een bepaald bedrag over te maken naar Racing Point.

Inmiddels hebben zowel Sebastian Vettel als Racing Point bevestigd met elkaar gesproken te hebben. Vettel zou dan ook een vrij logische keuze zijn omdat Duitsland de tweede grootste afzetmarkt is van het Britse merk. Daarnaast is Vettel natuurlijk wel viervoudig wereldkampioen, iets wat interessant is voor de moraal van het team.

Al met al is Sergio Pérez dus nog niet zeker van een stoeltje bij Racing Point/Aston Martin in 2021.

 

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email