@Mercedes Benz Formule 1
@Mercedes Benz Formule 1

‘Party-modus’ al na GP Spanje verboden

Al vanaf de aankomende Belgische Grand Pix, 30 augustus 2020, mag er geen gebruik meer gemaakt worden van de zogenoemde ‘party-modus’. Dit heeft de FIA in een brief laten weten aan de Formule 1 teams.

Vooral Mercedes had van deze speciale instellingen profijt. Dit was een van de grootste voordelen die zij hadden in de kwalificaties. Hierdoor wisten zij vaak te domineren op de zaterdag. Ze hebben dan ook maar liefst 102 pole positions weten te behalen, sinds 2014, in 126 Grand Prix.

Het verbod op deze modus moet het mogelijk maken dat er meerdere teams kunnen strijden voor een eerste of tweede startrij. Dit betekent dus ook dat er nog maar in één engine mapping modus zal worden gereden. Zowel in de kwalificatie als in de race.

Peter Bayer, secretaris-generaal van de FIA, heeft laten weten dat deze reglementswijziging in gaat tijdens de Grand Prix van België.

 

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email