CEA8CEE1-0FD5-40F6-9CE1-FD812405B7A7

Column Kay: De zwarte zaterdag in Spa

Het was 31 augustus 2019. De kwalificatie was net geweest. De Ferrari van Leclerc op pole, Vettel op de 2e stek en Hamilton op de 3e. De formule 2 ging van start, de 1e ronde zat erop en Nick de Vries reed aan de leiding… 

Daar gingen de jonge helden richting Radillion. Alesi maakte een fout waardoor er een kettingreactie ontstond. De jonge Anthoine Hubert, 22 lentes jong, crashte boven aan en vloog terug de baan op waardoor Juan Manuel correa er vol in reed.

Het werd stil op de baan. Langs de baan was er ongeloof van wat er was gebeurd. Ik en mijn beste vriend zaten tussen de bomen bij de busstop chicane. We keken elkaar aan en ik zei “maat, dit is niet goed”. Er reden 2 ambulances vanuit blanchimont richting radillion. Toen wisten we het zeker, er is iets verschrikkelijks gebeurd.

We kregen te horen dat de race niet zou worden verreden. Wij besloten toen naar de auto terug te lopen. We hadden het er over “zou het goed aflopen of is hij overleden?” Na een half uurtje lopen kwamen we bij de auto en kreeg ik de melding op mijn telefoon. Anthoine Hubert was overleden door de heftige crash.

Ik zal die zaterdag niet meer vergeten. Dit weekend rijdt het Formule 1 circus weer op het circuit in de Ardennen. Ik en meerdere fans en de coureurs zullen stilstaan bij wat er vorig jaar daar boven aan de radillion is gebeurd.

 

 

 

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email