Williams F1
Williams F1

Claire Williams treedt af

Donderdag heeft Williams het vertrek bekend gemaakt van teambaas Claire Williams.

Frank Williams richtte het team op in 1977 en fungeerde lang als teambaas. 43 jaar was de familie Williams de baas van de Renstal. Het team deed mee aan totaal 739 Grands Prix’s en boekte 114 overwinningen. Williams werd negen keer wereld kampioen onder de constructeurs en ze behaalden 7 keer de wereldtitel. Claire Williams kwam in 2002 met een officiële functie in het team, waarna ze in 2013 de opvolger werd van haar vader.

In augustus werd bekend dat Dorilton Capital, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, eigenaar van het noodlijdende team zou gaan worden.

Vorig jaar reed Williams steevast achteraan in de Formule 1 en pakte helaas maar 1 WK-punt. Dit seizoen zijn de huidige coureurs, George Russell en Nicholas Latifi nog steeds puntloos. Aankomende zondag wordt de Grand Prix van Italië verreden, waarna ze het team zal verlaten. De race op Monza wordt daarmee de laatste race waarbij de iconische familie Williams betrokken is.

“Bij Dorilton is het team in goede handen en zal de naam Williams Racing blijven voortleven”, aldus Claire Williams. Het team blijft voorlopig Williams heten.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email