Red Bull Contentpool
Red Bull Contentpool

Vettel rijdt voor Aston Martin in 2021

Zojuist is aangekondigd dat Sebastian Vettel volgend jaar afzwaait bij Ferrari en vanaf 2021 zal uitkomen voor de renstal van Aston Martin. Dit gebeurde de dag nadat Sergio Pérez zijn vertrek wereldkundig maakte. De komst van Vettel hing al wel enige tijd in de lucht, ondanks dat deze door de teambaas Otmar Szafnauer regelmatig werden tegengesproken.

Vettel over zijn overstap: “Ik ben blij om dan eindelijk dit spannende nieuws over mijn toekomst te kunnen delen. Ik ben er trots op te kunnen melden dat ik in 2021 een Aston Martin-coureur ben. Het is een nieuw avontuur voor mij bij een legendarisch automerk. Ik ben onder de indruk van de resultaten die het team dit jaar al heeft bereikt en ik ben er van overtuigd dat de toekomst alleen maar nog mooier wordt.”

Enige twijfel was wel ontstaan bij de fans over zijn passie voor de sport. Hierover zegt Vettel het volgende: “De energie en betrokkenheid van Lawrence bij de sport is inspirerend en ik denk dat we samen iets speciaals kunnen opbouwen. Ik heb nog steeds veel passie voor Formule 1 en mijn enige motivatie is om vooraan mee te kunnen strijden. Om dat bij Aston Martin te kunnen doen is een geweldig privilege”

Teambaas Otmar Szafnauer spreekt ook zijn lof uit over de Duitser: “Op een zaterdag of zondag is hij één van de beste coureurs die er bestaat. Ik kan me geen betere coureur wensen voor dit team tijdens ons nieuwe tijdperk.

Deze move naar het team van Lawrence Stroll is geen verassende. Eerder werd Vettel al gesignaleerd in autoritjes met Otmar Szafnauer naar een zogenaamd tankstation en uiteraard kennen we de elleboog-boks nog met Lawrence Stroll in de pitstraat. Het is een mooie stap voor de Duitser. Voor Sergio Pérez betekent dit een zoektocht naar een nieuw stoeltje.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email