@ Red Bull Contentpool
@ Red Bull Contentpool

Honda verlaat Formule 1 eind 2021

Motorleverancier Honda stopt eind 2021 in de Formule 1 en dus ook met hun samenwerking met Red Bull Racing en AlphaTauri. Dit hebben ze vrijdagochtend tijdens een persconferentie in Tokio laten weten.

Honda zegt te stoppen met de Formule 1 vanwege klimaatoverwegingen. De fabrikant streeft ernaar in 2050 Co2-neutraal te zijn, waardoor het zijn focus enkel legt op technologische ontwikkelingen die geen koolstofdioxide uitstoten, denk bijvoorbeeld aan elektrische aandrijving. Volgens Honda passen de verbrandingsmotoren die de Formule 1 auto’s gebruiken niet in het plan wat Honda nu beschrijft als ‘een transformatie die eens in de honderd jaar voorkomt‘.

In 2019 wist Max Verstappen de Japanners een aantal overwinningen te bezorgen. Dit was de eerste keer voor het Japanse automerk sinds de komst van de hybride motoren. Op dit moment zijn er naast Honda nog drie andere motorleveranciers binnen de Formule 1: Mercedes, Ferrari en Renault. Met deze laatste is Red Bull, na een hoop tegenslagen, uit elkaar gegaan in 2018.

In een reactie op het nieuws reageert Red Bull als volgt:  We bedanken Honda voor hun uitzonderlijke inspanningen als leverancier en begrijpen de moeilijke beslissing om terug te treden uit de Formule 1. We kijken uit naar aanhoudend succes voor de rest van 2020 en 2021”.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email