water-815271_1920

Hot Topic: Kou en regen in Eifel GP

Sinds 1978, tijdens de GP van Canada, is het niet meer zo koud geweest. Dit, in combinatie met de regen van afgelopen nacht en het slechte zicht nu, zorgt er vrijdagochtend voor dat de eerste vrije training niet verreden zal worden.

Mick Schumacher en Calum Ilott zullen dus niet in actie komen. De beslissing om niet te gaan rijden komt voornamelijk voort uit het slechte zicht door de mist op dit moment. Hierdoor kunnen namelijk de medische helikopters niet de lucht in.

Regenraces komen wel vaker voor, tijdens de Duitse GP in 2019 bijvoorbeeld. Maar de kou en de mist waarmee het nu gepaard gaat komt bijna nooit voor. Coureurs trekken zelfs hun winterjassen uit de kast!

Pirelli heeft geen recente ervaring op de Nürburgring, maar gelooft dat de 3 banden die zij meenemen naar deze GP de beste optie zijn. Het gaat om de middelste banden in hun klasse. Pirelli gaat er vanuit dat dit de banden zijn die het beste passen bij de uiteenlopende condities op het Duitse circuit.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email